Sitemap 
   
 
a | A

Kort- en vakantieverblijf

 
Het centrum voor kortverblijf is een tijdelijke woongelegenheid of vakantieverblijf met aangepaste dienstverlening voor zorgbeheoevende personen.
Het OCMW sint-Niklaas heeft 4 éénpersoonskamers gelegen in het woon- en zorgcentrum Het Lindehof te Belsele en 8 éénpersoonskamers in het woon- en zorgcentrum De Spoele te Sint-Niklaas.
Zogbehoevende personen kunnen er ononderbroken maximum 60 dagen verblijven. De maximale verblijfsduur bedraagt 90 dagen per jaar.
 
 
  
Het centrum voor kortverblijf is er voor gebruikers die tijdelijk behoefte hebben aan (re-)activering, verpleging, verzorging, toezicht en/of begeleiding in de activiteiten van het dagelijks leven. Personen die een intensieve medische behandeling en toezicht nodig hebben, kunnen er niet terecht.
 
 
 
 
  • Inwoner Sint-Niklaas: €55,60 per dag
  • Niet-inwoner Sint-Niklaas: €60,43 per dag
 
In de prijs zijn inbegrepen: begeleiding, animatie, verzorging, basisdrank, incontinentiemateriaal, huur en onderhoud van de kamer.
Niet in de prijs inbegrepen: medicatie, kinesitherapie, dokter, pedicure, herstellingskosten aan persoonlijk materiaal, was, kapper, vervoer van en naar huis.
 
 
 
De aanvraag kan telefonisch of mondeling gebeuren door de persoon die de hulp wil, of door derden (familie, huisarts, andere sociale diensten).
 
Indien u dit wenst, komen we graag bij u langs.
't Punt
Lamstraat 23
9100 Sint-Niklaas
Tel. 03 778 55 55
E-mail:
thuiszorg@ocmwsintniklaas.be
Openingsuren balie: op weekdagen van 9u - 12u30 en van 13u-16u30
Er is elke voormiddag permanentie voorzien, in de namiddag werken wij alleen volgens afspraak.
 
Openingsuren dienstencentrum: op weekdagen van 10u-17u30, zon-en feestdagen van 11u30-16u
 
 
De spreekuren in de deelgemeenten zijn enkel volgens afspraak. Bel eerst 03 778 55 55.